Vad vore livet utan läkemedel?

Hade en otrevlig försäljare hemma hos oss i går kväll, vi visste att han skulle komma och Emma sade tydligt att hon inte var intresserad av det hela. Men gubben gav sig inte, han tjatade att hans företag var jätte bra och att det inte var ett pyramid spel (varför var det så oerhört viktigt att Emma skulle bli värvad om det inte var så att han tjänade på det). Det tog oss säkert en halvtimme att bli av med honom och det var otrevligt och obehagligt! Han var aldeles för påträngande och respekterade inte Emmas privatliv...Vem vill bli värvad av en sådan människa? Inte någon av oss iallafall.

Emma låter illa i astman och skakar som ett asplöv av medicinerna (en levande dildo), nu har hon fått träningsvärk av skakningarna och har ont i precis hela kroppen...illa!
Evis har börjat ta zinktabletter då zinkvärdet ligger lite lågt vilket inte är så bra om såren skall läka. Det är brustabletter och de smakar faktiskt gott...men...illamående har hon fått på köpet vilket resulterar i att hon måste äta T. Primperan för det...vilken ond cirkel! Så nu äter hon  typ 11 tabletter om dagen (vilka hon alltid äter) och tre brustabletter samt 3 andra tabletter vid behov...härligt! Men, men hon äter ingen antibiotika för närvarande så det är skönt!! Vad vore livet untan läkemedel?


Älskar dig!

                                             

Jag älskar dig mer än livet och skulle göra vad som helst för dig. Du är den som jag vill dela resten av mitt liv med och den som jag vill åldras tillsammans med. Det får mig att le och vara lycklig. Älskar att somna bredvid dig och vakna nära intill nästa morgon, älskar att se på dig när du inte ser, älskar dig innifrån och ut. Du är den vackraste människa som jag någonsin träffat och jag är så stolt över att få vara din. Älskar att höra din röst, våra sena samtal och våra blickar som säger mer än tusen ord. Dina kramar, kyssar och dina händer gör mig trygg, stygg och varm. Älskar dig på morgonen, dagen, kvällen och tiden där emellan. Det finns inte ord som beskriver det, finns inga ord som är stora nog...Jag älskar dig i dag, i morgon och för alltid <3
Jag älskar hur du älskar mig! Ditt sätt att se på mig, sättet du talar till mig och hur du rör vid mig...ja allt!
Min Emma, du gör mig hel! 

                                                

Riva tapeter

Det är tråkigt att riva tapeter, speciellt när de sitter som berget! Synd att vi måste ta bort tapeten som sitter där nu och inte sätta upp den ovanpå den gamla. Det blir nog väldigt snyggt när vi är klara med en ljus fondvägg med brudar på! Den som lever får se som man brukar säga. Vi ser helt galna ut hehe.




Evis ser smått galen ut!


Rosa skapelse



En mössa och en väska klar till dockan. Nu är det denna skapelse som är på gång, skall bli en kofta. Bra med restgarn! Sedan blir det ett par byxor så att dockan har en hel stass.

Kyssa en rökare=slicka en askkopp

I Evis mammas hus får man inte röka på balkongerna, men det finns loftgång och där är det tillåtet. I vårat hus finns det inte några sådana regler, inte vad vi vet iallafall och det verkar som om alla våra grannar är rökare. Vi kommer få lungcancer av att alltid andas in deras rök...känns så iallafall. Visst, man äger sin balkong så man ska kanske inte klaga men det är svårt att låta bli. Vi sover med fönstret öppet och grannarna är ute och röker flera gånger varje natt, när vi sitter ute på balkongen så andas vi in den friska doften av askfat och trapphuset stinker gammal rök. Man blir lite less på det och det är ganska äckligt att vakna av att det luktar i sovrummet. Troligen hade det inte vart lika störande om vi själva var rökare och troligen hade vi stått ute på balkongen själva men nu är vi inte cancerpinnesugare så det så :-). Men snus är livets krydda...ja kanske inte så bra för kroppen men vi stör iallafall inte våra grannar.
Vi bor nog i landets underligaste trapphus, det är nästan humoristiskt!
-En psykiskt sjuk man som spelar hög musik varje helg, han har en diagnos och vi vet sedan tidigare vem han är.
-En man som vi själva har satt en diagnos på på grund av en rad olika avvikande beteenden.
-En ny granne som det hörs en massa underliga ljud ifrån flera gånger i veckan, låter som om de möblerar om tunga möbler, så pass högt att Evis vaknar av det vid typ två, tre på natten.
-Ett par som verkar vara vara "normala"
-En man som inte kan svenska, som är och ringer på våran dörr men vi förstår inte vad han vill vilket är frustrerande. Och inte minst två galna flator...hehehe. Men vi är inte bitter :-) Alla är vi olika och alla är lika mycket värda :-)

Balkonglivet har börjat

Köpte nya stolar till balkongen och invigde dem med middag ute igår, härligt!! Det var lite kallt på kvällen så vi klädde på oss raggstrumpor och mössor, kokade kaffe och satt där hela kvällen och spelade spel och snackade :-)
kaninen Viktor smet från sin bur i vardagsrummet och kom uthoppandes till oss, han kände väl sig utanför?!? 
Ute är det blått och gult överallt, det spritter i kroppen, emma har börjat nysa och fått svårare att andas och viktor är kåt, det vill säga, det är underbart med vår!! När solen är framme så är det lite varmt med långärmat och jacka men när den går i moln så blir det ganska kallt...det är härtligt!!! Grannarna har tinat fram och så även vi, nu sitter alla och lapar varje solstråle och troligen blir hälften snuviga. Det enda som är tråkigt är att det är länge till jul hehe men man kan kanske inte få allt?
Det har vart en lång och sjuk vinter, men den har vart bra iallafall! Nu skall Evis operationssår läka och vi ska bli pigga och krya, det har vi bestämt! 6 månader med stora öppna sår på magen tar på krafterna, gör en väldigt klumpig men framförallt så gör det ont! Nu ser vi ljuset i tunneln. Såren har blivit mycket mindre, nu är de bara ca 3X2X2 cm samt 2X2X1cm. När de var som störst var de ca 10X5 X3cm stort båda två, vilken bättring...kan nog börja jobba i Juni...iiiihhhhhaaaaa...livet är underbart! Snart kan vi slänga bort korsetten och se fram imot att simma i sjön!!! Underbart!!!
Till helgen blir det Sundsvall med besök på IKEA och övernattning hos släkt...trevligt!!
Vi har satt på våran nya bil sommarskorna, det rullar lätt nu :-)

Att riva tapeter är tråkigt och slitsamt...osthyvel och tålamod är knepet...bara tre väggar kvar då...men vi måste be moster Rut hjälpa oss upp med de nya! De blir fint!

Mera kaffekoppar!



Loppisfynd, till brölloppet såklart! Vi tror att det kommer bli väldigt fina tillsammans med de andra kopparna. Dessa har dock inga fat så det blir till att leta efter fat som passar ihop med dem!

JA, våren är här!!



Underbart, våren är här på riktigt och det pirrar i stugantarmen :-) Vi har börjat riva tapeterna i hallen och vi längtar efter att få sätta igång med att kalka om spisen i stugan. Blåsipporna står blå i skogen och tussilagon lyser gyllende gul, sommaren är äntligen på ingång!
I kväll blir det middag med goda vänner och filmen Patrik 1,5. Det är vår förlåvningsfilm, vi såg den på bio dagen som vi förlåvade oss och vi tycker att den är mycket bra:-)
Det blir lax i ugn med citronsås, pressad potatis och sallad...enkelt och gott, precis som det skall vara! Rekomenderar det starkt!!

Recept:

Laxbitar i ugnen med salt, citronpeppar och lite margarin
pressad potatis

Citronsås:
Skalet av en citron (koka med lite vatten, sila bort vattnet)
saften av citron (mängd efter smak)
2dl creme fraiche
3dl matlagningsgrädde
fiskbuljong

sallad:
Hackade tomater
mozzarellaost i bitar
färsk basilika
salt, peppar och lite olja.

Till efterätt blir det fruktsallad med vaniljvisp och kanske en bit kladdkaka.

Men först måste det städas lite här hemma så att det inte är så rotigt!

Nalle Pus nya tröja



Nalle Pu kände sig gammal och grå och bad mamma Evis om en ny tröja :-) Var lite knivit att få till eftersom han är lite vanskapt men tillslut blev den klar och Nalle Pu är lycklig! Nu har Evis börjat på en dockmössa, kanske det finns en liten tjej nere i stora staden som har en docka som är utan mössa?!?  

Påskbak


I går bakades det tunnbröd i Böle. Farmor, Evis mamma, syster med fru och vi stod i värmen och kavlade hela dagen. 138 kakor blev det tillslut :-) Trevligt och gott resultat. Farmor tyckte att det var syndigt att baka på långfredag men såg belåten ut där hon satt och övervakade det hela. I slutet av dagen var krutgumman vit som en snögubbe och vi hoppas på att hon inte får lunginflammation av allt mjöl hon andades in.
I dag har vi jobbat, eller det var Emma som jobbade och Evis var med som socialt stöd :-). När vi hade slutat bjöds vi på en god middag hemma hos Evis mamma och allt blev som det alltid är på middagarna där, dvs ett kacklande av dess like, alltid trevligt. Evis bror hade hyvlat av sig en bit av fingret i dag vilket som tur var hade gått bra, han säger det iallafall :-) Vi får hoppas på att det läker fort för den mannen tycker inte om att vara handikappad och hatar sjukhus och allt vad det innebär! Evis andra bror tycker och andra sidan att det är helt ok att vara handikappad (det var kanske lite under bältet hehe).
Påskhelgen är underbar och vädret likaså, kan det bli bättre? Vi får umgås med föräldrar, syskon och övrig familj, blir bjuden på god mat och kan bara ta det lungt. I morgon får bi besök av vänner och hinner nog även träffa familjen en stund, trevligt värre.   


Viktor



Kaninen Viktor längtar till våren och utelivet i vår stuga. Han har fått påskgodis iform av skumgodis som ser ut som en  kanin...lite makabert kanske men han tycker att de är jätte goda. Andra favoriter är sura remmar och tyrkisk peppar (helt normalt).  Han förstår inte riktigt att han är kanin och skall tycka om gräs, han tycker bättre om saft och kakor :-) och oförståndiga föräldrar som vi är så tillåter vi ett och annat onyttigt! 

Dukning.


En förhandstitt på delar av porslinet vi köpt på loppis till bröllopet.
Tanken är att det ska bli ett "lant-tema" med blandat porslin till dukningen men allt ska ändå gå i samma stuk.

Helgen i Stockholm





Tanken var att Emma skulle få gå en rammakarutbildning i Stockholm men det strulade till sig så vi tog 4 dagars semester hos Emmas syster med familj istället.
Var hemma med barnen efter att äldsta systersonen uttryckt "om mina mostrar kommer vill jag ha en ledig dag från dagis" och klart vi hade ledig dag med både honom och hans lillasyster. Lillasyster Alva var som en svans efter Evis under hela vistelsen, bara Evis som fick torka av efter måltid, Evis som skulle byta blöja och själklart fick stackars Evis inte sitta själv på stolen utan Alva i knät, hon axlar rollen som andra delen av Mostrarna med bravur och Emma får snällt roa sig med en kurs av Elias i Wii. Fick under helgen äran att ha barnen hemma första natten utan deras föräldrar sedan de kom till Sverige vilket kändes som ett ärofyllt uppdrag, detta gick helt smärtfritt om än de stackars mostrarna sov lite halvklent. Emma vaknade mitt i natten med ett syskonbarn på varje arm med varsin tumme i mun och såg ut att sova så gott. Äggstockarna hoppade ur led flertalet gånger under helgen och att beskåda minstingen mysa i Evis knä gav mersmak, kanske ska önska sig ett provrör i julklapp? Folk har ju gift sig med tjockismage förr :)

Nu har vi blivit tanter.



Nu har flatorna blivit tanter på riktigt. En hemmavirkad gardin Evis fick när hon var liten, en mjörkurna med blomma samt en gammal kastrull som också den fått agera blomkruka. Uppe på allt har vi spetsat till det med en f.d fotogenlampa med härligt vackert blommönster på såväl fot som skärm. Emmas mamma är helt salig över hur fint det blev och det tycker även vi om än vi ler och känner oss som om sovrumsfönstret mer skulle passa i kära farmor (som nyss fyllde 90) lägenhet än hos 2 flator som inte ens passerat 60 om man adderar våra åldrar.

Torsdag och gottande i andras olycka.

Torsdag kväll, och vi, Evis och Emma slöar i soffan, Lyxfällan på TV surrar i bakgrunden och plötsligt känner sig ett simpelt kassabiträde och lågavlönad sjuksköterska rika som troll. Tänk vad andras olycka kan skapa välbehag i vardagen.

Tanken med denna blogg är att de som är nyfikna på hur vi har det och vill följa vår resa mot vårt stundande bröllop ska få något riktigt smaskigt att gotta sig i, precis som vi precis nu gottar oss i de slarviga paret på Lyxfällan.
   Självklart kommer vi väl inte kunna hålla oss att dela med oss av våra övriga intressen också såsom alla filmer vi plöjer igenom, alla lyckad och även ibland mindre lyckad mat vi åstadkommer, hur vår minst sagt amatörmässiga renovering av sommarstugan går och såklart även lite av Evis handarbeten.

Då börjar vi då...

Vilka är då vi?


Vi är två flator (och nej, vi tycker inte illa om att folk kallar oss just flator) som är 28 respektive 21 år.

Hur träffades vi då?
Emma fick syn på världens pangbrud en vanlig vardag i Östersund, och tur som hon hade så visste hon redan då via QX vem hon var och snabbt som ögat skickades ett mail iväg. Efter mycket mailande och sena nätter på MSN så startades ett intensivt dejtande och efter 10 dagar hade då Emma turen att bli hembjuden på middag till denna pangbrud. Till denna middag utlovades vin och eftersom Evis bor en bit från stan (där Emma då var bosatt) så tog Emma som redan då var upp över öronen förälskad i denna brud tillfället i akt och frågade om det fanns en sovplats över på soffan då hon "absolut inte" kunde få skjuts hem. Ibland klaffar ju allt perfekt och Evis som också var lika förälskad spelade med och undanhöll att det gick flertalet nattbussar och vips somnade vi båda i sängen och sedan dess är Emmas lägenhet uthyrd.......

Vad gör vi då när vi inte "sover"?....(läs: vad gör vi på fritiden)
Stora delar av ledig tid spenderas framför tv:n där flertaler filmer plöjs igenom på en vecka.
Vi är båda riktigt modiga utforskare av diverse bilvägar och ger oss ofta ut på små utflykter i vår nyinköpta Peugeot 206.
Matlagning är något vi tycker är både väldigt viktigt och roligt så även i köket spenderas ganska stor tid.
Vi är båda riktiga sångfåglar som dessvärre ibland sjunger häldre än bra.
Evis har begåvats med tålamod nog till att kunna handarbeta medans Emma som mest har påbörjat en mindre vacker stickad prideväska som fortfarande ligger i handarbetslådan i väntan på att Evis ska lessna och göra färdigt den.
På dagarna arbetar Evis som sjuksköterska (ett ytterst sällsynt arbete bland homosexuella tjejer) och Emma som butiksbiträde inom detaljhandeln.
Umgås med vänner och familj samt fixa och trixa i sommarstuga och hem är även det viktiga saker i vår vardag.

RSS 2.0