is på rutan

I går fick Emma skrapa bilrutan då hon skulle till jobbet...hösten är ett faktum!!! Dagarna är iallafall inte så kalla ännu och det känns bra, det är så lång vinter här uppe så det är skönt att den inte kommer för fort. Men men det är lite mysigt med vinter också...speciellt mörkret är mysigt! Hoppas på en vit och lagomt kall vinter i år (sådär fem minusgrader och gnistrande vitt i träden) det är då vintern är som bäst!! Och vad vore julen utan snö, det måste vara vitt då :-) men det är det ju för det mesta, även om det ibland inte kommer snö, som ligger kvar, förrän dagen innan julafton :-)

Vi var in till stan en sväng i går kväll och fick tag på en present till Evis storebror, nedsatt pris och allt. Då var det bara den andra brodern kvar då :-) De skall få present som tack för hjälpen med all ved som fixades förra helgen, de är de verkligen värda.
Evis skulle betala räkningar i dag men insåg att hon inte fått in några pengar på sitt konto...hoppas verkligen att de trillar in lite fort!!!

Förskylning

Emma har vart hemma från jobbet några dagar med förskylning och problem med astma och igår blev Evis tussig. Emma är på jobbet i dag och vi hoppas att hennes astma skall bli helt bra snart. Vi skall försöka ta oss till invigningen av Ginatricot i kväll, vi har ju blivit bjuden av Emmas chef, gulligt av henne! Det skulle vara väldigt roligt att gå dit så vi håller tummarna på att vi orkar!!!
I morgon väntar Evis på ett jobbigt samtal och hon känner sig nervös inför det. Hon har väntat flera dagar men samtalet har blivit framskjutet flera gånger. Nu hoppas vi på att det blir i morgon, som de sagt att det ska bli, så att nervositeten släpper!!!
I går hade vi besök av en kär vän och vi hoppas på att vi snart kan ses igen då det blev en kort visit!! Måste planera in en dag ganska snart, kanske middag hos oss, det skulle vara trevligt!
Framöver är det en massa födelsedagar på gång och sedan jul så det blir fullt upp att hitta på presenter! Först fyller Evis systers fru år, sedan Evis syster, sedan Evis vän Carolina och sedan Emma. Sedan blir det julklapparna...hur skall vi kunna hitta på bra presenter till alla? Med åren som går blir det svårare och svårare att hitta på gåvor. Människor har det mesta de behöver och många som vi känner bor trångt och har inte plats med en massa saker...får klura ut någonting bra :-)

Cellisten

Wallander 18: Cellisten - DVD - Film

Den var bra ja :-) Som vanligt :-)


Kram till mamma/svärmor

Emma är tussig i dag också, problem med astma och jätte ont i halsen, skulle behöva vara hemma och vila! Hon är på jobbet och kämpar på. Mamma/svärmor har haft en jobbig dag på sjuhuset och vi hoppas att hon vilar upp sig och inte sliter ut sig, Evis har lagat mat så att de skall ha färdig mat till middag i morgon, kan kanske underlätta något?!? Skönt att undesökningen är över och att den gick så bra som den gjorde! Krya på dig så ses vi på lördag efter att vi burit ved :-)
Evis mamma och Evis har vart inne i stan och handlat lite i dag, jätte trevligt och mysigt. Bland annat inhadlades födelsedagspresent till Emma och till Evis systers fru :-)
I kväll blir det vila och L-word (femte och sista boxen).

Nypotatis

Hur skönt är det inte när potatisen är upplockad så att man har en massa nypotatis hemma? Det står en stor påse med tio kilo nypotatis på våran balkong...nice :-) I dag blir det lax med nypotatis, gott gott!
Skall hyra nya Wallander i kväll så det blir mys i soffan med idol och sedan film :-) Snart kommer Änglar och demoner ut på dvd, evis har längtat efter den...gick aldrig och såg den på bio, blev inte av men desto roligare nu när den kommer ut då!
Emma känner sig lite krasslig i dag och vi håller tummarna på att hon inte behöver bli sjuk, hoppas på att hon känner sig bättre i morgon. Evis skall ta hand om henne och pyssla om henne i kväll så blir det förhoppningsvis lite bättre!

Stekta gröna tomater

 

               


Köpte filmen Stekta gröna tomater, nedsatt pris :-) Evis har velat ha den i många år men eftersom hon tittat på den typ 50 gånger så har det känts som om det inte är värt att köpa den. Nu när den var nedsatt till 50 kronor så slog vi till :-) Den filmen är helt otroligt bra, så mysig och skön. Fortfarande, efter ha sett den så många gånger så förstår ingen av oss om tanten som berättar historien är huvudpersonen Idgie? Har funderat på det sedan första gången vi såg filmen? Ingen av oss har läst boken, kanske man förstår det om man läser den? Det är en film som alla borde se!! 


Utseendet och beteendet på en lesbisk person ;-)

Vi pratade och skämtade om hur man kan se på en tjej att hon är lesbisk. Baserat på humor, fördomar, egna erfarenheter  och kanske lite dumhet :-) 

- För det första så måste hon bara ha boxertrosor i sin troslåda, helst märken som Björn Borg. När de bärs bör de sticka upp ovanför byxkanten.
- Bör ha flera par stora jeans som bärs långt ner på höfterna, gärna halvvägs ner på rumpan så att Björn Borgtrosorna syns riktigt bra.
- Vid nikotinintag bör snus användas då cigaretter är lite väl "fjolligt", vid cigarettanvändning bör det endast vara när det är fest.
- Man får gärna ha en kort frilla.
- Helst inget smink men om man känner att man måste använda det så bör det vara ganska hårt sminkade ögon  och inget på lepparna.
- Tatueringar och percingar är mcket viktigt, smycken runt och i munnen är det bästa.
- Märkeskläder som björnborg och andra lite sportiga märken är bra.
- T-shirt och huvtröja passar in väldigt bra.
- Väldigt bra om man spelar eller iallafall försöker spela gitarr.
- Yrkesvalet bör vara: Sjuksköterska, Socionom eller eventuellt snickare. Att jobba inom handels går också bra.
-  Man måste tycka om att festa och bli berusad, helst intensivt och ofta.
- Ju fler lesbiska man känner desto bättre.

Detta är några av de punkter som vi tog upp :-) Nu vet ni hur ni ska vara och se ut om ni är lesbiska hahahaha. Vi erkänner att vi har fördomar och att det inte stämmer in på alla men lite kul tycker vi att det är iallafall!!!

I går var vi och två vänner på bilbingo igen men vann ingenting. Trevligt var det iallafall och gott fika :-) Nu när vi har spelat några gånger så börjar vi inse och förstå att det är ganska lätt att bli beroende av spelande...inte konstigt att det är många som har problem med att sluta! 

Bubbelbad

                                



I kväll skall vi bada badkar för första gången på ett år. Evis älskar att bada men eftersom hon har och har haft sår på magen under det senaste året så har det vart omöjligt, kunde inte ens bada när vi var i utlandet i November förra året. Ska sätta på Tegaderm som skyddar så att det går att hoppa i plurret :-) Längtar så extremt mycket!!
Det blir fläskfile och klyftpotatis till middag med bär och vaniljsås till efterrätt...gott gott gott :-)
Ett år har gått så fort, det känns som om det var i går som vi satte ringarna på våra fingrar. Det har vart ett underbart år men även ett mycket jobbigt år med mycket fysiska problem, men tillsammans klarar vi allt och vi har inte vart arga eller osams en enda gång :-)
Trodde aldrig att kärleken kunde vara så stark och så rätt, att man kunde vara så lyckliga tillsammans!!! De flesta dagar är det fest och man behöver inte dricka alkohol för att vara berusad,


Datastrul

Evis har suttit hela dagen och strulat med sin dator. Det var för lite minne kvar och det kom upp varningstexter hela tiden. Började med att ta bort alla program som inte används men problemet är att det inte är det lättaste att veta vad som behövs vara kvar och vad man kan ta bort. Tog bort all historik på internet och resultatet var flera timmar av väntande och det blev lite mera plats. Var ut på google och försökte få information om hur man gör och det resulterade i en ändring i en inställning. Nu får man hoppas på att det blir bättre. När det var klart så var alla lösenord överallt borta och man tog sig inte in på hotmailen eller här...det är bra roligt och underbart med datorer!!

På söndag har vi vart förlovade i ett år, gud vad tiden går fort! Skall därför ha en romantisk kväll i morgon efter att Emma slutat på sitt jobb...underbart!

Nu är vi inne på 4:e boxen av L-word och vi börjar få lite ångest för att det inte är så mycket kvar!!! Hoppas hoppas hoppas det snart kommer en 6:e box!!!! Vi håller tummar och tår!

Vi skall ta och framkalla en del kort, ganska många av samma, undra vad vi skall använda de till :-)


Lingonsylt

I söndags var vi ute i skogen och plockade bär, lingon. Tror att det blev ca 13 liter. Vi tog och gjorde lingonsylt i går, blev 19 burkar. Vi kommer aldrig hinna äta så mycket sylt så vi får ge bort en hel del :-). Var på loppistur igen och hittade 14 tallrikar, två saftbringare, en väska och en massa garn, börjar närma sig i antal tallrikar till brölloppet nu och det känns riktigt bra!
I går var vi in till stan och fixade med ett nytt internet, ett mobilt och nu är vi äntligen sladdfria...som vi har längtat hehe.
Skulle vara intessant att veta hur det är att ha svininfluensan, det kan väl inte vara så illa som media framställer det som?!? Det är ju jätte många som dör i magsjuka/kräksjuka och "vanlig"influensa varje år men det är ju inte alls lika stort skrivet om det...vet inte men det känns som om allt är så förstorat!!!
Det är skönt när programmen på tv börjar igen...då känns allt som det brukar :-) Alla dessa program med människor som skall bli kära, ekonomier som skall stabiliseras och bråk om allt och inget...det är väl något det, att få gotta sig i andras liv!! Underligt hur lättroad man är!!
I kväll blir det nog L-word igen, är inne på tredje omgången nu, två kvar :-)

Tur i spel

I måndags var vi på bilbingo och vann 1000 kronor, våra vänner vann 500 kronor...roligt att få tuta två gånger och ännu roligare att vinna pengarna. Det är mysigt att spela och att fika i bilen.
I går var det storstädning och lägenheten ser nu skinande ren ut..så skönt! romantisk middag med lövbiff, pressad potatis och pepparsås...tända ljus och linneduk...mysigt!
I dag har evis vart och börjat tova på en kanin, får väl se om det blir en kanin eller inte :-)

Emma jobbar hårt och är trött i kroppen, så skönt att hon är ledig tre dagar i helgen...lingonplockning, slappning och en sväng på stan står inplanerat och självklart koka lingonsylt :-) 

Snart börjar Evis jobba igen, blir skönt när hon kommit in i det...vet inte riktigt vart hon skall jobba ännu men det blir nog bra vart hon nu hamnar. Alltid lite jobbigt att börja på ett nytt jobb, speciellt efter en lång sjukskrivning men man får vara glad när man har ett fast jobb så att man är garanterad jobb!!!

Vi är nyfärgade i håret och ser männskliga ut igen, skönt skönt!! Evis tänker spara ut håret i nacken igen, typ 80 tals frilla kanske! Hade det för ett tag sedan men klippte av "toffsen" och nu ångrar det :-) Det är som vanligt då!!

Ser fram emot en kvällspromenad upp till Evis pappa på graven...skönt med friskluft på kvällen!!!

RSS 2.0