L-word

                                                                              
Äntligen, vi har fått hem femte boxen av L-word, blir helt fast i den när vi börjar tittar. Maratonet har börjat, vi såg fyra avsnitt igår kväll :-) Kan tycka att den är lite överdriven men å andra sidan så skulle den nog inte vara bra om den inte vore det. Vilken tur att det inte är någonting bra på tv i kväll och att vi inte har någonting annat speciellt att göra...vi kommer sitta bänkade framför flatserien :-)
I morgon skall Evis till sjukhuset igen och klockan två slutar Emma på sitt jobb så då drar vi till vår vackra huvudstad, Emma skall vara på kurs/utbildning där på Torsdag och Fredag. Det blir trevligt att träffa Emmas syster med familj igen och på lördag ska vi till Uppsala en sväng. Vi håller tummarna på att vi får träffa morbror Kent och ta en fika med honom när vi är i Uppsala, det skulle vara så jätte roligt!!!!! På söndag åker vi tillbaka hem, som vanligt tar vi svängen förbi Barkaby och Sågmyra och ser om vi hittar några fynd :-) 

Chokladfondue

I går var det sommar och värme och vi målade klart spisen, putsade fönstren och satte upp nya gardiner i stugan. Eftersom det var så varmt och skönt spenderade vi större delen av kvällen på balkongen och Emma kom på att vi skulle inviga våran chokladfonduegryta. Det var både gott och romantiskt :-)

Chokladfondue
1/2 dl grädde
125g mörk choklad med hög kakaoinnehåll
1/2 krm chilipeppar
1/2 msk honung
frukt och bär

koka upp grädden. Tillsätt chokladen i bitar och värm på svag värme tills den smält. Smaksätt med chili och honung.



Första målningen

I går kväll var vi till stugan och målade öppna spisen en gång, på söndag blir det andra omgången. Det blir nog jätte fint och rent, ser ut så! Å så fick vi jättegod grillmat och drömtårta och Viktor fick komma ut på grönbete.

Emma är super på att blanda ut färgen...



...och Evis är bra på att fåna sig!


Måla, måla, måla spis å lite på golvet också!


Före och efter första målningen.


Viktor tycker att det är mycket kul att få vara hos lill mormor och lill morfar. det finns så mycket gott gräs där och massor av maskrosblad...mmm gott!!!


Detta ser lite roligt ut faktiskt...den har fått en kondom :-)


Kärleken

Det är konstigt. Jag, Evis, har aldrig tidigare haft så många fysiska problem som jag haft under de senaste två åren (och det säger mycket). Det senaste halvåret skulle kunna ha varit helt svart och det hade inte vart underligt om jag/vi mådde psykiskt dåligt vid den här laget. Men jag känner lycka, kärlek och värme, ingen kan vara så lycklig som jag är. Den fysiska hälsan är inte allt! Vad gör en obehaglig korsett, stora onda öppna sår och sjukhusbesök? Jag känner mig älskad, jag vet att vi kan klara allt tillsammans och jag är övertygad om att det är du som är den rätta. Fysiska sår läker och smärta går över eller så lär man sig att leva med den. Det är underligt att vi inte har grälat eller vart irriterad på varandra, det är nog vanligt när allt blir så påtagligt! Kärleken är starkare än allt, den övervinner allt!! Du är mitt liv!


kläder till dockan

Nu har Evis stickat klart till dockan, iallafall för den närmaste framtiden för nu skall det stickas sockar till balkongen.





Katten Gustav sitter modell för en liten keps :-)



Undra om det finns någon liten söt tjej i stora staden som har en liten docka som skulle passa i detta?


Allt flyter

 

                                                                
Vill man se en rolig och mysig film så rekomenderar vi Allt flyter! Hyrde den i går kväll och vi blev inte besvikna! Den spelar på fördomar och könsroller och är väldigt underhållande!


Grattis Norge

Tillbaka i Östersund efter en underbar helg i Trondheim! Självklart såg vi melodifestivalen och man kan inte säga annat än att Norge sopade banan med alla andra länder...Grattis Norge!! Det var väl kanske inte så oväntat!
Det var mycket folk ute på 17 maj, tror att alla invånare var ute på gatorna och tåget var jätte stort. Hipp hipp hurra, hipp hipp hurra och svaja med flaggorna :-)
Vi grillade, åt glass, drack öl och lapade sol, kunde nog inte ha vart skönare!
Det är så mycket mer sommar där motför här, varmare och mycket grönare så det kändes som om det var mitt i sommaren och att människor hade sommarsemester.
På torsdag ska vi försöka börja med våran öppenspis, den skall kalkas om men först måste vi rengöra den...Emma slutar tidigare på torsdag så det blir perfekt att skura den då!!


Iskaffe på Solsidan


tårta, jordgubbar och skumpa


Det ena frukostbordet.


Emma, Evis, Lill-Hege och Mian i tåget.

17:e Maj

På söndag är det den 17 maj, trevligt! Vad händer då? Jo flatorna drar över till Norge och firar lite, spelar norskar :-) Trevligt att de firar sin dag och är stolt över att de är från norge, det är annat än här i Sverige de! Här är man en dålig människa om man är stolt över sitt land. Om man bär den svenska flaggan så är man emot alla invandrare och alla andra länder, konstigt och tråkigt!! Emma slutar tidigare på fredag så vi tar våran fina lilla bil och puttrar över till Evis syster. Lördagens planer vet vi inget om men på söndag blir det finfrukost med bubbelvin och trevliga vänner på besök. Självklart måste man gå i tåget och vara stolt över att vara homosexuell, svaja regnbågsflaggan och spatsera genom Trondheims gator...trevligt! På måndag skall Evis infinna sig på Östersunds sjukhus klockan tre så då måste vi vara hemma.
I morgon skall det komma några som byter fogarna runt ytterdörrarna i huset där vi bor, det innebär att vi kommer spendera natten hos Evis mamma eftersom Emma har problem med sin astma nu. Det är bra att man blir förvarnad i tid, fick papper om det i dag...framförhållning kallas det!

Äntligen

Jaha då var det spikat, då var det bestämt, vi får gifta oss...äntligen Sverige!! Norge var före oss men ändå :-) Hoppas på att det blir tillåtet att vigas i kyrkan också...det får vi inte reda på än då! Väntar med spänning! Betyder detta att vi är lika mycket värda som alla heterosexuella? Vet inte, det är inte meningen att två av samma kön skall vara tillsammans, vi skall leva i ett heteroförhållande och troligen ta livet av oss i förtvivlan! Kanske är vi sjuka och borde stanna inomhus så att vi inte smittar andra bättre människor. Eller nja det är kanske inte riktigt så, ingen av oss har några negativa erfarenheter av att vara homo :-).

Helg i Sundsvall med sol och värme, väldigt skönt! Det var lite roligt på affären, vi skulle köpa alkoholfri öl (ja vi tycker att den är god) när vi kom till kassan så säger hon som satt där: Leg tack. Evis var den som skulle betala och höll inte på att kunna hålla masken. För det första så är Evis 28år och för det andra så är det sjukt att man skall behöva visa leg för någonting som är helt alkoholfritt. Humor!! Tur att vi hade leg med oss för annars hade det kanske inte blivit någon alkoholfri öl!
Vi skulle köpa en möbel på IKEA och hade sådan tur att den gick in i bilen, behövde inte låna släp! Dessutom köpte vi ett "träd" som vi skall ha på balkongen, hoppas på att få den att överleva, vi kan inte precis skryta med att ha gröna fingrar! Resten av helgen har spenderats på balkongen, spelar skip bo för hela slanten...så kul!! Var och köpte present till lillmamma och lillpappa som snart fyller år. Dessutom satt Emma upp en lampa på balkongen så att vi skall kunna ha mysiga kvällar där!


Nya möbeln i sovrummet.


Satt upp vaxduk på väggen på balkongen.


Det blev kvar en bit vaxduk som får ligga på bordet.


Vi var tvungen att köpa ett högt "träd" eftersom kaninen Viktor tycker att det är mycket gott med blad. I fjol åt han upp ett halvt plastträd!

RSS 2.0