möhippa!!

I lördags var det möhippa :-) Vi var hemma hos Evis mamma och åt frukost, tyckte det var lite konstigt för hon ville inte att vi skulle gå därifrån. En hop med brudar kom inrusandes med visselpipor i munnen, vi blev lite rädda :-) Vi fick sätta på oss trädgårdshanskar som vi inte fick ta av oss under hela dagen och kvällen. Fick även varsin lapp där det stog att vi skulle packa en massa saker till varandra, som badkläder, jättevarma kläder (som vi skulle ha på oss), mediciner, tandborste, täcke, kudde och en massa annat som skulle räcka i två dygn. Sedan körde de ut oss till berge där vi spelade paintboll :-) Evis kunde inte vara med men tyckte att det var jätte roligt att sitta och titta på :-). Sedan fikade vi vid sjön i solen. Åkte till böle där vildmarksbadet och bastun var i gång. Spelade en massa utespel och tävlingar, drack alkohol, grillade, badade och rökte vattenpipa. Nattgrillade och hade jätte jätte mysigt!! Vi somnade vid fyratiden och steg upp vid nio och åt mysig frukost Det var helt perfekt!!! Jätte trevligt! Trädgårdshanskarna var till en lek på kvällen :-)

Emma hade fruktansvärt träningsvärk nästa dag och Evis hade smärtor i alla muskler...men det var det värt!!! :-)

I kväll blir det födelsedagsfika hos familjen Gay, M fyller år.

Midsommarafton var jätte mysig! Vi, L Gay och M Gay var till Hallen på firande på dagen. Käkade en fyrarättersmiddag och drack lite öl :-) Mys mys!!

Nu är det full rulle med allt och alla! Tror inte att vi har många lediga stunder innan nästa lördag :-) Tror vi kommer vara lite trötta nästa söndag :-)

Summan av kardemumman: En kanon helg med en massa skoj och mycket värme och kärlek. 

Snart semester!!!!

Nu har inte Emma många dagar att jobba innan hon går på semester, så skönt. Nästa lördag kl 16 börjar ledigheten!!!!!! Sedan blir det full gas veckan där på :-). Ska bli underbart med semester, även om Evis är sjukskriven!! Tre veckors ledighet för Emma...äntligen!!!

Evis var på första besöket hos sjukgymnasten igår. Han sade att hon hade en lång väg att gå, det skulle tydligen ta lång tid tills hon är tillbaka fysiskt! 1/2 kg klarade hon med rygg, axlar och bröstmusklerna och balansen var urusel...känns som om formen är utan räckhåll för närvarande. Hon ska dit i morgon igen så då får vi se vad sjukgymnasten har tagit fram för program åt henne. Hoppas på att kunna göra det hela hemma så att hon inte behöver kuta hos henne!! De som vi vet som har gått till den sjukgymnasten har fått haft det så, borde kanske finnans en möjlighet till det då :-) Inte mycket att göra mer än att följa order och göra sitt bästa!! Smått ont i axlar och rygg i dag då...

bröllopsresan :-)
Åker till Stockholm på måndagen, förbi några affärer på vägen ner, sover där tills tisdag
På barkaby på tisdag samt allsång på skansen, middag och hotell
onsdag åker vi till Gävle, är där tre nätter tills på lördag

Det kommer nog bli jätte mysigt, brukar alltid vara det när vigör något!! Underbart!!

Nu har vi lagt upp en plan inför de närmaste två åren och hoppas på att den håller på något vis :-) I den planen ingår inget hus...planen är upplagd så att ett hus inte passar in just nu i alla fall...kanske hus om 1.5 år?!? Det känns tråkigt att vi inte kan skaffa hus nu men tur att vi inte redan har gjort det för då hade planen troligen gått i stöpet :-) Efter jul smäller det å då kommer vi,förhoppningsvis, ha röven full båda två!!!! Spännande!!!

Vi känner oss lite trötta för närvarande, det är så mycket planer inför bröllopet samt livet i allmänhet.

Evis väntar på att få komma till ytterligare en läkare, en på medicin angående de dåliga prover som hon har. Måste ju få ordning på det så att hon inte beöver bli sjuk hela tiden och så att såren äntligen läker. Nu ska hon vara ute bland människor så lite som möjligt och det är inte så lätt.

I går var det en så kort kväll, klockan var nio när vi tittade på klockan och insåg att vi inte fick så mycket slappkväll men i kväll blir det soffa, kaffe, film och närhet...underbart!!! Men nu blir det snart fisk, potatis och sås :-)


Garageproblem

Vi har vart på husvisning igen, mitt i bröllopsplaneringen! Så fint och inga renoveringar behövs göras, inte ens tapeterna! Det ligger på det område där vi vill bo och på en bra del av det området. Mer eller mindre perfekt! Nu är frågan bara var budgivningen slutar, vi måste på banken till vår bankman och räkna ut hur högt vi kan buda. Vi tycker inte om den del då man ska slåss om det hela, ingenting för oss. Troligen kommer det bli för dyrt, det måste man kanske vara inställd på men man kan inte annat än hoppas på det bästa! Spännande!

Vi har ett problem med vårat garage, vi höll på att gå upp i linningen i går kväll. det är så att parkeringsplatserna mitt emot vårat garage har inte vart uthyrt tills nu. Nu är det en som har hyrt två parkeringar bredvid varandra mitt emot våran garagedörr och vi tar oss inte in i vårt garage. Bilen (om man kan kalla den för det) är ett stort monster...en så kallad penisförlängare...den sticker ut ca 70 cm bakåt från parkeringsrutorna. Det gör att vi inte har nog stort svängrum för vår bil...vi har dessutom en liten bil. Vi höll på ca 20 minuter i går och försökte ta os in men det gick inte, det är trångt där i vanliga fall :-( Monsterbilen ser ut att vara helt ny och vi vill inte ens tänka på vad den kostar, den är dessutom oregistrerad. Vi fick ställa oss på gästparkeringen och ringa till de som är ansvariga, de sade att vi skulle ringa polisen. De sade att de skrev en raport på det och att de tyckte att det var intessant att den inte hade några skyltar. Vi fick beskriva bilen så gott vi kunde. Vi vet ju att den är ute på vägarna och kör, troligen utan skyltar, hoppas de haffar honom. Nu måste vi ringa till vår visevärd och vi har ingen bra bild av den personen så det känns inte roligt! In i garaget ska vi i alla fall ta oss så de får då fixa en annan parkering till det där bilaset. Herre gud, det hade vart skönt att flytta här ifrån!!!

På tisdag börjar vi budgivningen, om det inte redan har budats upp aldeles för högt...håll tummarna för oss!!! Skulel vara helt underbart!!

Vi har vunnit biljetter till allsång på skansen med boende och middag :-) Emmas boss tävlade åt oss, sött av henne, och vi vann!!! Vi är på semester (bröllopsresa) i Gävle då så det passar perfekt...det kommer bli så roligt!! Ser fram emot det :-) 

Snart dax att köpa grillat :-)

I helgen var Evis på återträff med gymnasiet och Emma hade middagsbesök med en vän, vi hade båda trevligt. 10 år sedan studenten och ser inte en dag äldre ut...eller....nej kanske inte! I dag är Evis tussig, som vanligt när hon träffat folk :-( Vi hade tur med vädret då! Tycker att studentdagen hade fått vart lite varmare...studenterna måste ha vart blå om benen detta år! Till helgen ska det bli jätte fint väder då, för det har vi bestämt!

I går träffades vi (vi två och våra föräldrar) i stugan och planerade lite inför bröllopet, det börjar ju närma sig. I helgen blir det till att köpa det sista som vi ska ha från IKEA :-) Vi tror att det blir bra med allt, känns så iallafall och det är inte mycket som kan göra dagen mindre lyckan...sjukdom är väl det enda då. Hade inte vart så kul om någon fick magsjuka eller nåt åt det hållet. Vi kommer nog vara så nervösa så att kräks endå :-). Så summan av kardemumman är att allt känns underbart och lite stressigt.

Vi vet att det planeras möhippa för oss men vet inte vad, var och när...finns inte så många helger kvar så det borde väl bli ganska snart. Evis syster med fru frågade (för några månader sedan) om de fick fixa en för oss båda och det tyckte vi var en bra ide eftersom våra närmaste och käraste bor mer eller mindre över halva Sverige. Hade vart lite tråkigt om det ordnades flera samtidigt! Det blir roligt att träffas innan och vi hoppas på att inte alla jobbar helg och inte kan ta ledigt! Blir nog mysigt!!

I kväll ska vi veckohandla och det blir nog en billig vecka eftersom vi är borta fredag och lördag. Det är så mysigt att veckohandla...ja vi kanske inte är normala. Har hört att det är ganska många som tycker att det är ganska tråkigt! Det tråkiga i det är att packa upp när man kommer hem :-)
Hoppas på att det ska komma ett bra pris på grillat snart, vi ska ju ha ganska mycket och det skulle vara skönt om det var bra pris på det :-) Emmas pappa ska göra marinaden så det blir nog jätte gott! Vet inte riktigt vad vi ska ha för sorter men tänkte att det ska finnas flera sorter så att det finns lite valmöjligheter.
Prästen kommer nog ringa i dagarna och de som skall göra ringarna sade att de skulle ringa denna vecka. Emma har fixat en klipp, avfärgning, färg och sling tid...tur man känner en bra frissa!

I midsommar blir det dop...roligt...hon är så söt...lilla Berit, eller var det kanske inte så hon skulle heta?

Så skönt med en klippning!

I kväll ska Evis klippa sig, inte en dag försent!!! Ser ut som ett troll med håret åt alla håll :-) Emma håller på att spara ut håret tills bröllopet, ska sätta upp det i brudkronan :-) Hon har det kämpigt med det hela och vill helst raka av sig allt! För första gången på många år har Evis sin rätta hårfärg...underligt!

Bilbingo i måndags men ingen vinst...hoppades på en slant inför bröllopet :-) Det är så mysigt att sitta där i bilen och prata en massa strunt och försöka hänga med och höra alla nr :-) Det som är mysigast är att fika i pausen...vi brukar längta tills dess redan från början haha. Det är vi som gör mackor och M och L fixar kaffe och kex :-)

Nu har ett gått att sitta ute och käka middag några dagar och det är så skönt!! 

Vi har beslutat att vi ska sova hemma på bröllopsnatten och inte komma hem för sent, vill ju inte att hela natten ska gå oss förbi :-) När vi började planera det hela så trodde vi att det skulle vara typ 30 personer som gäster men när tiden gick så blev det fler och fler som vi ville skulle komma och till slut så slutar vi på 46 eller 48 stycken :-) det blir så bra! 
På måndagen åker vi på fyra dagars bröllopsresa :-)
Är det många som kör själv på sin bröllopsdag? Det kommer vi att göra iallafall. Eftersom Emma blir åksjuk så lätt och hon har slutat dricka så är det inga problem, vi har ju bestämt det själva :-) Evis kommer nog inte heller dricka något som är något. Evis bror har ju två snygga veteranbilar men de är inte roliga att köra om man inte kört dem förut så det blir våran egen lilla fina bil!

  

RSS 2.0