Storhandla

Vi försöker vara duktiga och har börjat storhandla, känns bra men det är så svårt att komma på vad man skall äta varje dag. Försöker köpa mat för en vecka åt gången men tror att det blir för en och en halv denna gång :-) Vi brukar vara bra på att ha en massa råvaror hemma men det blir alltid en massa som man behöver iallafall! Vi tycker att det är lite kul att åka in till Maxi och storhandla, lite mysigt faktiskt!!! Mindre roligt med tanke på pengarna men man behöver ju alltid äta :). Det blir kyckling, köttfärs, fisk och korv och kött...allsidig kost är viktigt och innehållsrik bör den vara hehe! det blir till att handla till helgen då Emmas syster kommer och Emmas födelsedag också :-). Trevligt, trevligt!!!! I dag blir det torskpaket med minimajs, vattenkastanjer och en massa kryddor...gott gott!! I kväll är det lyxfällan och vi skall gotta oss åt att vi inte har det SÅ illa ekonomiskt...elaka som vi är :-)


smått och gott

Helgen blev ganska full av aktiviteter och vi känner oss nöjda och belåtna. Var och hälsade på Coop och Håkan i söndags, de har fått tillökning i familjen i form av en liten jättesöt kisse...önskar att vi kunde skaffa oss en liten en, hund skulle passa bättre då med tanke på Emmas allergi! Någon gång i framtiden skall vi skaffa oss en  :-)
Vi längtar tills mamma/mammsen och pappa/pappsen kommer hem på söndag, vill ju höra hur de haft det! Vi har fått en del mms med varma soliga bilder :-) Tiden har gått så fort, känns som om det var i går de åkte. Vi har ju haft det fullt upp sedan de åkte så det beror nog på det!
På fredag kommer systerdotter med kompis och hälsar på i stan, trevligt! De skall inte bo hos oss men vi ska självklart träffas och umgås lite! De skall på konsert här :-) Tror de skall ha en föräldrarfri helg...härligt för dem!! :-).
 
Minusgrader och det känns att vintern är på gång, hoppas att det snart kommer snö som ligger kvar! Tre omgångar av snö har kommit men ingen av dem har stannat kvar...konstigt, tredje snön brukar stanna kvar men inte denna gång.

På måndag lämnar vi över nycklarna för gott vilket känns underbart, då kan vi stänga den dörren för gott!!

Evis känner att hon borde göra klart de saker som hon skall tillverka till den stora dagen, virka servettringar och virka brudkronan. Kronan är klar men måste stärkas och hälften av ringarna är virkade men hon tröttnade efter alla som hon gjort och måste ta nya tag :-). Vi borde börja beräkna hur mycket mat vi behöver men det har inte blivit av ännu, tiden bara flyger fram!!!

I kväll blir det mys i soffan och vi skall inte lyfta ett finger mer än vi måste, ska bli så skönt och underbart!!

På lördag skall Emma på firmafest, det kommer nog bli trevligt! Vi kommer ha den första lediga helgen på länge, känns som en evighet sedan vi hade det! En sväng på stan, firmafest och en del andra saker blir det..nice!


Helgen

Det har vart en proppad helg!!! I lördags var vi i lägenheten och plockade ut allt som vi skulle ta med oss hem och körde ut en del saker till stugan. Det är så skönt att vi kan lämna en del av sakerna, har ju inte plats med allt hemma :-) I söndags städade vi lägenheten grundligt, det är så mycket som skall städas vid utfluttning. Det var skönt att Tommy hade städat så bra då han flyttade ut :-) I går lånade vi släp och slängde ett helt släp med skräp, Tommy ställde upp och hjälpte oss så det gick smidigt. Sedan fick vi reda på att våran efterlängtade vårdagsrumslampa hade kommit så då åkte vi och hämtade den. Då blev det en lampa över hemma hos oss så då fick vi åka ut till stugan med den. Storhandlade på Maxi och kom hem lagomt till Grannfejden :-) Det är så underbart skönt att det är färdigt med lägenheten, nu behöver vi inte tänka på den...SKÖNT!!! Den 16 skall vi lämna nycklarna och få in pengarna på kontot :-)

I kväll skall vi slappa och ta det lugnt eftersom Emma jobbar till helgen och även den helgen kommer vara fullt att göra...bäst att passa på att vila nu då :-)
Vi längtar efter soffan, nu får den ta och komma så att vi får köra bort den som vi har nu :-)

Den nya lampan är jätt snygg och vi har fått på en dimmer på den så det blev riktigt nice :-) kommer bli riktigt bra till den nya soffan!!

Vi längtar tills våran Helene kommer och hälsar på...längtar så mycket efter henne båda två! Ska bli så mysgt att få pyssla om henne lite :-) och dessutom få gå på Lasse tillsammans...inte illa :-) Då blir det födelsedagsfika :-)

Tack Tommy för att du är så go och snäll, du är guld värld!

RSS 2.0