Myshelg

Vi var i Sundsvall från Lördag morgon till måndag mitt på dagen, underbart!! Vi har alltid trevligt tillsammans med M och L, så även denna gång! Vi är inte vana vid att bo på hotell så det känns mycket lyxigt då vi väl gör det! Jätte fint hotell med god mat och jätte trevlig personal det säger vi inte nej till :-)
Vi slappade, vilade, åt god mat och handlade en massa saker. Självklart var vi på IKEA, det hör som till då man är i Sundsvall...självklart åt vi köttbullar :-)
Vi tittade efter ett skrivbord men beslutade att vi ska måla om ett som vi har haft stående på Evis brors vind i stället, tror att det kommer bli bra. Vi måste ju på något vis få till ett kontor nu tills efter nyår och vi har ju bara en tvåa så det finns inte så mycket utrymme. Vi har funderat och mätt för att se vart vi kan klämma in ett skrivbord och kommit fram till att enda möjligheten är att ha det i vardagsrummet vilket inte är så roligt men tvunget. Måla det grått så att det smälter in och ha en rolig stol och lampa blir lösningen. Vill helst slå ut väggen in till grannen men vi tror inte att hon skulle bli så glad om vi gjorde det :-)
Vi hittade kläder och det var tur eftersom Evis inte har så mycket för närvarande och vi hade planerat att hitta det till oss båda...alltid roligt då det blir som man planerat. Vinterskor hittade vi också och det brukar alltid vara knepigt att hitta, det är så extremt tråkigt med vinterskor och dessutom är de ofta ganska fula :-)
En lyckad helg har det varit och det måste vi göra om någonting!!!
Vi skall troligen till S-holm i november, Emma skall dit via sitt jobb och vi hoppas på att kunna stanna några dagar extra så det är nästa resa vi längtar till :-)


2 Årsfirande

I dag firar vi två år! Vi ska äta middag med tända ljus och äta god efterätt och kaffe och kaka, om vi får i oss allt det vill säga :) Romantiskt värre...men det kanske inte är det mest romantiska som vi ska fira. I dag är det två år sedan Evis gjorde sin senaste operation. Två år med korsett dygnet runt, omläggningar varje dag och en massa sjukdom...det måste uppmärksammas på något vis. Vi firar oss själva för att vi överlevt de senaste åren, att vi stått ut och att Evis stått ut med allt det onda! Dessutom firar vi att kärleken till varandra blir starkare och starkare för varje dag som går, trots allt elende som vart och är :-). När Evis får ta av sig sin korsett och hon inte behöver ha sår längre så ska vi fira genom att bränna korsetterna :-) Vi längtar tills dess. Kan ta tid att komma till den dagen då hon inte behöver bära den eftersom musklerna i rygg och axlar är obefintliga och det är svårt för obefintliga muskler att bära upp rygg och axlar...vill ju inte bränna dem innan hon kan gå och stå utan den :-) Träning, träning och träning är det som skall göra ryggen stark nog att kunna bära upp sig själv. I nuläget klarar hon 1/2 kilo på överkropp så det behövs nog en del träning till :-)

Hipp hipp hurra det är korsettens födelsedag!!!!

I dag gillar vi inte vården!!

Hur är det egentligen med sjukvården i Jämtland? Vi har pratat om det länge nu och varje gång kommer vi fram till samma svar: Det går utför mer och mer!
Hur kan någon, frivilligt, vilja jobba inom vården i dag? Det är en gåta och Evis ställer sig den frågan dagligen. Vi tycker att både systemet i helhet och många i personalen är dåliga och det är tråkigt att man drar sig från att kontakta någon då man får problem. Visst, när det känns som om man håller på att dö måste man ju kontakta någon men det ska vara illa för att ens tänka tanken. Det är så synd att Evis måste vara inne i systemet, man mår ju inte bättre av kontakten men hon måste ju tyvärr.
Vi satt och pratade om hur många det är som har sår som inte läker och kom fram till att vi visste av ganska många som går och har gått runt med sår som inte läker. När de tog prover på Evis på akuten så försvann svaren, två gånger, så någon diagnos är inte det lättaste att få. Fel prover tas och man får ringa X flera för att det som bestäms skall göras ska bli gjort. Det är inte lätt av vara sjuk nu. Det är tråkigt när personal inte läser journaler utan yttrar sig utan något underlag, kan lätt bli övertramp och stora kliv på patienternas fötter. Vi har kommit fram till att de som är värst av de som vi har träffat de senaste åren är sjuksköterskor och läkare, självklart inte alla men många. Undersköterskorna har vart de som vart mest insatt och det är någonting som vi tycker är underligt. Evis har alltid velat jobba inom vård och omsorg, nu vet hon inte riktigt och hon kan inte känna att yrket sjuksköterska är någonting att vara stolt över. Visst är vår vård kanske bättre än vården i en del andra länder men det är tråkigt när man märker att det blir sämre. 
Gör Östersunds sjukhus sig rätten till det smeknamn som många har satt på det? Vi vet inte riktigt men i dag kan vi inte sätta oss emot när människor runtomkring säger att namnet är Slakthuset!
Evis rekomenderar: jobba inte inom vården, om du inbillar dig att du ska kunna förbättra den så är du troligen ute och cyklar, hur många har inte sagt att de vill göra det? Nä vi får försöka hålla oss så friska som möjligt! Ja herre gud, man måste ju få klaga och yttra sig. Nu har vi vart i kontakt med de flesta mottagningar och den som blir godkänd är Neurologen :-) De är bra! Medicin, Kirurgen, Infektion och några andra ger vi betyget icke godkänd till! Nä nu ska vi ha en mysig helg och bara njuta av hösten och av varandra :-) Livet är underbart då man får vara tillsammans med den man älskar! 

RSS 2.0